جلسه شورای هماهنگی کشاورزی با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی در سازمان جهاد کشاورزی مازندران برگزار شد
جلسه شورای هماهنگی کشاورزی با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی در سازمان جهاد کشاورزی مازندران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، جلسه شورای هماهنگی کشاورزی استان مازندران با حضور غلامرضا گلمحمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بابک مومنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، حسین فرازمند معاون توسعه مدیریت و منابع و کمال قاسمیبزدی مشاور معاون وزیر و مدیرکل دفتر حوزه ریاست سازمان تات و دیگر مسئولان استانی و شهرستانی روز پنجشنبه ۳ مهر ۱۴۰۴ در سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران برگزار شد.
دکتر گلمحمدی در این جلسه با تقدیر از زحمات تمامی بخش های وزارت جهاد کشاورزی در تأمین امنیت غذایی پایدار کشور به ویژه در ایام دفاع مقدس، اظهار داشت: استان مازندران جان امنیت غذایی کشور است و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی توجه ویژهای به این استان دارد.
وی با اشاره به اهمیت ویژه مازندران گفت: از غربیترین تا شرقیترین نقاط استان، ردپای مراکز و ایستگاههای تحقیقاتی ما دیده میشود. این مراکز به عنوان نمایندگان عالی سازمان در تمامی عرصهها از دریا تا کوه فعال هستند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان سیاستهای جدید این سازمان افزود: برنامههای تحقیقاتی از حالت محققمحوری و تحقیق برای تحقیق به سمت برنامهمحوری و «تحقیق برای توسعه» تغییر یافته است. راهاندازی پارک علم و فناوری کشاورزی، تقویت مراکز رشد و حمایت از شرکتهای دانشبنیان از جمله اقدامات در این زمینه است.
وی ادامه داد: برای افزایش ضریب نفوذ دانش در مزارع، طرحهای تحقیقی-توسعهای در محصولاتی نظیر سیبزمینی و گندم آغاز شده و به زودی گسترش خواهد یافت. همچنین از ترویج خصوصی که موجب افزایش تولید و سود کشاورزان شود، حمایت میکنیم.
دکتر گلمحمدی یکپارچهسازی مدیریت مزارع را راهکاری مؤثر در افزایش تولید دانست و به تجربه موفق مدیریت واحد در یک مزرعه ۳۰۰۰ هکتاری پسته در رفسنجان اشاره کرد که منجر به برداشت ۳.۵ تن در هکتار شد و گفت: این روش میتواند به تأمین امنیت غذایی پایدار کشور کمک کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای الگوی کشت پرداخت و گفت: نسخه پنجم الگوی کشت با دریافت بازخورد از کشاورزان ابلاغ شده و به زودی بخشهای باغبانی و زراعت چوب نیز ابلاغ خواهد شد. همچنین با راهاندازی سامانههای تصمیمیار و مرکز پایش، پیشبینی دقیقتری از سطح و تولید محصولات خواهیم داشت.
وی در پایان با اشاره به جایگاه ویژه استان مازندران خاطرنشان کرد: این استان با بالاترین ظرفیتهای حساس امنیت غذایی حرکت میکند و از نظر حجم تولید جزو ده استان برتر کشور است. مازندران با در اختیار داشتن نزدیک به دو و نیم درصد از سطح زیرکشت کشور، بالغ بر پنج و دو دهم درصد از میزان تولید کشور را بر عهده دارد.
در ادامه جلسه، دکتر بابک مومنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار داشت: استان مازندران بالاترین میزان ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را داراست و حدود ۱۰ تا ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور در این استان تولید میشود که پس از مازندران، استان فارس در رتبه دوم قرار دارد.
وی با بیان اینکه مازندران در ۱۲ محصول مختلف رتبه اول تولید کشور را دارد، افزود: بخشی از این محصولات جزو محصولات استراتژیک و راهبردی سبد کالای خانوار محسوب میشوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ادامه گفت: تولید برنج باکیفیت به عنوان دومین غله اساسی در این استان انجام میشود. همچنین ۱۳ درصد از تولید گوشت سفید مرغ کشور در مازندران صورت میگیرد و برای اولین بار در سال ۱۴۰۳ رکورد عبور از ۲۰۰ میلیون قطعه جوجهریزی در استان به ثبت رسید.
مومنی با اشاره به سهم ۳۰ درصدی استان از تولید جوجه یکروزه کشور تأکید کرد: به طور متوسط روزانه ۴۰۰ تا ۴۵۰ تن مرغ زنده و کشته به تهران ارسال میشود و حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار قطعه مرغ زنده روزانه از مازندران به استان تهران میرود که این استان در این زمینه نیز رتبه نخست کشور را دارد.
وی در پایان با اشاره به تولید مرکبات اظهار داشت: ۵۲ درصد از سطح زیرکشت و میزان تولید مرکبات کشور متعلق به مازندران است و پیشبینی میشود امسال بیش از دو میلیون تن مرکبات برای عرضه به بازار کشور تولید شود.
گفتنی است، دکتر سیروس آقاجانزاده رئیس پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری نیز به دعوت سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران در این جلسه حضور داشتند.







