آموزش نحوه برداشت میوه های مرکبات توسط عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری در برنامه خوشه چین در رادیو اقتصاد
آموزش نحوه برداشت میوه های مرکبات توسط عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری در برنامه خوشه چین در رادیو اقتصاد
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، در روز دوشنبه 15 آبان 96 مهندس مازیار فقیه نصیری عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری در برنامه خوشه چین در رادیو اقتصاد با موضوع نحوه برداشت میوه های مرکبات شرکت نمودند.
مدیر گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری گفت: انتخاب زمان مناسب برای برداشت مرکبات بسیار حائز اهمیت است.
مهندس مازیار فقیه نصیری در برنامه «خوشه چین» رادیو اقتصاد ضمن اشاره به دو مرحله «بلوغ» و «رسیدگی» در میوه افزود: بلوغ یک مرحله از رشد و نمو میوه است که مسیر تکاملی خود را طی و بعد وارد مرحله رسیدگی می شود.
وی با بیان اینکه بطور کلی میوه های مختلف به دو گروه فرازگرا و نافرازگرا تقسیم می شوند، اظهار داشت: فرازگراها به میوه های مانند موز، کیوی و غیره گفته می شود که در مرحله بلوغ برداشت و فرآیند رسیدن را پس از برداشت طی می کنند.
مدیر گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری گفت: نافرازگراها به میوه های مانند مرکبات گفته می شود که تا زمان رسیدگی کامل باید روی درخت باقی بمانند بنابراین اگر زودتر از موعد مقرر برداشت شوند امکان تکمیل فرآیند رسیدگی برای این نوع از میوه ها وجود ندارد.
وی افزود: انتخاب زمان مناسب برای برداشت میوه های نافرازگرا مانند مرکبات بسیار حائز اهمیت است.
مهندس فقیه نصیری ادامه داد: کیفیت میوه، قابلیت انبارداری و مسائل نگهداری پس از برداشت مرکبات بستگی به عوامل مختلفی منجمله زمان برداشت، میزان بلوغ یا درجه رسیدگی میوه دارد.
وی با اعلام اینکه میوه مرکبات بین ۶ تا ۱۲ ماه روی درخت باقی می ماند، گفت:برداشت زودهنگام مرکبات قابلیت ماندگاری میوه را به شدت کاهش می دهد و همینطور برداشت دیر هنگام سبب گرانوله شدن میوه ها می شود.
مدیر گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری افزود: برای مثال برداشت دیر هنگام در نارنگی ها موجب گرانوله شدن و کاهش عمر انباری این میوه را به همراه دارد.
وی ضمن اشاره به این جمله که گرانوله شدن در میوه های بزرگتر بیشتر اتفاق می افتد، اظهارداشت: میوه های لیمو ترش زرد رنگ نسبت به میوهای سبز رنگ به پیری و فروپاشی پوست حساس ترند به عبارتی هرچه لیمو ترش دیرتر برداشت شود این حساسیت بیشتر می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به این جمله که رنگ میوه از جمله شاخص های برداشت مرکبات است، گفت: ناگفته نماند در مرکبات بسیای موارد میوه ها بالغ و آماده برداشت هستند ولی تغییر رنگ نمی دهند.
مهندس فقیه نصیری افزود: این تغییر رنگ می تواند به دلیل شرایط آب و هوایی منطقه باشد چون آنزیمی که موجب ظهور تغییر رنگ زرد و نارنجی در مرکبات می شود نیاز به دمای پائین بالاخص افت دمای شبانه دارد که این اتفاق در برخی از نقاط کشور رخ نمی دهد.
لازم به ذکر است برنامه خوشه چین کاری از گروه کشاورزی در روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه ساعت ۱۳:۳۰ به مدت ۳۰ دقیقه از رادیو اقتصاد پخش می شود.

