بررسی وضعیت تولید کیوی در کشور توسط عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری در رادیو اقتصاد
بررسی وضعیت تولید کیوی در کشور توسط عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری در رادیو اقتصاد
میزان تولید محصول کیوی فروت بطور متوسط ۲۹۰ هزار تن در سال است. استان های مازندران، گیلان و گلستان به ترتیب رتبه های اول تا سوم تولید این محصول را در ایران به خود اختصاص داده اند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، به نقل از رادیو اقتصاد دکتر مالک قاسمی عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری در روز جمعه 25 آبان 97 در برنامه شاخه های طلایی در رادیو اقتصاد با موضوع بررسی وضعیت تولید کیوی در کشور شرکت نمودند.
در این برنامه دکتر قاسمی به میزان تولید، مصرف، صادرات و تاریخچه تولید کیوی در کشور، مهمترین محدودیت های تولید کیوی در کشور و توصیه های فنی به تولید کنندگان اشاره کردند.
وی همچنین اظهار داشت: بخش عمده محصول کیوی در استان های شمالی یعنی گیلان، مازندران و گلستان تولید می شود.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور گفت: استان های مازندران، گیلان و گلستان به ترتیب رتبه های اول تا سوم تولید این محصول را در ایران به خود اختصاص داده اند.
وی در ادامه افزود: کیوی از لحاظ دیرینه شناسی قدمت زیادی دارد اما به عنوان یک محصول سردرختی و میوه در دنیا جوان است.
دکتر قاسمی بیان داشت: قدمت کشت و کار تجاری این محصول در دنیا کمتر از ۵۰ و در ایران به ۳۰ تا ۳۲ سال می رسد.
وی گفت: کیوی فروت در سال ۱۳۴۷ بوسیله یکی از ویلاداران شمال وارد کشور شده و به مرور کشت و کار این محصول در حاشیه دریای خزر گسترش یافته است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری افزود: تولید محصول کیوی امسال به رغم وجود برخی مشکلات اقلیمی نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری دارد.
وی بیان داشت: کشورهای عمده تولید کننده این محصول شامل چین، ایتالیا، نیوزیلند، شیلی، ژاپن، فرانسه، ایران استرالیا، یونان، ژاپن و آمریکا است.
دکتر قاسمی گفت: کشورهای چین، ایتالیا و نیوزیلند از حیث تولید به ترتیب رتبه های اول تا سوم و شیلی برخی از سال ها از ایران جلوتر و برخی سال ها از ایران عقب تر است.
وی در این مصاحبه افزود: در حال حاضر رتبه های چهارم تا ششم تولید محصول کیوی دنیا مربوط به ایران است.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی ضمن اشاره به اینکه کیوی بومی چین است، یادآورشد: چین به عنوان ژرم پلاسم اصلی بسیاری از گونه های درختان میوه دنیا و سایر محصولات کشاورزی است.
لازم به ذکر است برنامه شاخه های طلایی کاری از گروه کشاورزی، جمعه هر هفته ساعت 9 صبح به مدت ۵۵ دقیقه از رادیو اقتصاد پخش می شود.

