بررسی تغذیه بهاره مرکبات توسط عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه‌ های نیمه‌ گرمسیری

۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | ۱۲:۱۳ کد : ۱۹۶۷ مصاحبه های علمی، فنی و ترویجی
بررسی تغذیه بهاره مرکبات توسط عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه‌ های نیمه‌ گرمسیری

بررسی تغذیه بهاره مرکبات توسط عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه‌ های نیمه‌ گرمسیری

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه ‌های نیمه ‌گرمسیری، دکتر طاهره رئیسی عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی و پژوهشکده مرکبات و میوه ‌های نیمه ‌گرمسیری در گفتگویی با روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه ‌های نیمه ‌گرمسیری به بررسی تغذیه بهاره مرکبات پرداختند.

دکتر رئیسی گفت: تغذیه بهاره مرکبات یکی از مهمترین مراحل تغذیه ای این درختان می باشد. در فصل بهار در مراحل تشکیل و ریزش گل و میوه می ‌توان با تمهیداتی مقدار تشکیل میوه و عملکرد را افزایش داد. اگر چه شرایط تغذیه ‌ای درخت در مراحل نهایی نمو میوه نیز بر اندازه و کیفیت میوه مؤثر است. در مرحله گل دهی و تشکیل میوه نیاز غذایی درختان مرکبات بالاست و در این زمان دمای خاک پایین می‌باشد. در زمانی که دمای خاک پایین است، فعالیت ریشه محدود بوده و جذب عناصر غذایی از خاک کمتر خواهد شد. بنابراین محلول ‌پاشی کودهای حاوی نیتروژن قبل و بعد از شکوفه‌ دهی می‌تواند بر مشکلات ناشی از فعالیت پایین ریشه در این زمان غلبه کند.

وی گفت مهمترین عناصر غذایی مورد نیاز در فصل بهار برای مرکبات نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم و روی و منگنز می باشند. بطورکلی مقدار 500 الی600 گرم نیتروژن برای هر درخت بالغ و بارور مرکبات کافی بوده که توصیه می شود بیش از 65 درصد این مقدار نیتروژن تا اوایل تیر بصورت تقسیط حداقل طی سه مرحله مصرف شود. یکی دیگر از عناصر مورد نیاز در کوددهی بهاره فسفر می باشد. زمان اصلی استفاده از کود فسفر در باغات مرکبات فروردین ماه می باشد. توجه شود کود فسفر در باغات مرکبات فقط در شرایطی استفاده می شود که کمبود فسفر در باغ مرکبات بر اساس آزمون خاک تشخیص داده شده باشد. عنصر دیگر مورد نیاز در تغذیه بهاره مرکبات، پتاسیم است که اندازه میوه مرکبات متاثر از کاربرد این کود می باشد. مقدار مورد نیاز از کود سولفات پتاسیم بسته به عملکرد و آزمون خاک و برگ در هر باغ بطور متوسط بین 500 الی1000 گرم برای هر درخت می باشد. زمان کاربرد بخش اصلی این کود جهت رسیدن به عملکرد بهینه بر اساس بازدید باغ و مشاهده عملکرد و وضعیت اندزه میوه ها به صورت تقسیط از اواخر اردیبهشت تا اواخر تیر می باشد. یکی دیگر از مشکلات شایع تغذیه ای باغات مرکبات کمبود منیزیم است. مقدار مصرفی کود سولفات منیزیم بسته به عملکرد و آزمون خاک و برگ بین 200 الی 400 گرم برای هر درخت می باشد. زمان کاربرد این کود به صورت تقسیط از اواسط خرداد، هم زمان با مصرف کود پتاسیم می باشد. همچنین در صورت ظهور علائم کمبود عناصر ریزمغذی در باغ مرکبات و نیز برای بهبود کیفیت میوه مرکبات محلول پاشی و یا کودآبیاری عناصر ریزمغذی شامل روی و منگنز در فصل بهار توصیه می شود.

آخرین ویرایش۱۷ شهریور ۱۴۰۴

اخبار مرتبط