توصیه فنی و ترویجی هرس زمستانه کیوی توسط عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری
توصیه فنی و ترویجی هرس زمستانه کیوی توسط عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری، با توجه به نزدیک شدن فصل هرس زمستانه تاک های کیوی، در گفتگویی با دکتر بابک عدولی عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری یک توصیه فنی و ترویجی در قالب کلیپ کوتاه در روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری تهیه و تدوین گردید.
از آنجایی که برخی از باغداران برای انجام هرس زمستانی کیوی تعجیل کرده و هرس را در زمانی که هنوز درختان کیوی خزان نکرده اند به انجام میرسانند، لازم است مطالبی جهت اطلاع رسانی و آموزش به استحضار تولید کنندگان و بهره برداران کیوی برسد.
تاک های کیوی فروت از نوع خزانکننده بوده و در پایان فصل رشد، برگ های خود را بطور کامل از دست میدهند. به همین دلیل، این گیاه بخش اعظم مواد غذایی موجود در برگ های خود را به تدریج و با نزدیک شدن به فصل خزان تخلیه کرده و آنها را از طریق شاخه ها به سمت سیستم ریشه ای هدایت میکند. در واقع ریشه ها ذخیره گاه اصلی مواد غذایی هر تاک کیوی فروت به حساب میآیند. بنابراین اجرای هرس زمستانی قبل از خزان کامل برگ ها به معنای حذف بخش قابل توجهی از مواد غذایی گیاه و تضعیف آن خواهد بود. از طرف دیگر هرس زمستانی قبل از پایان خزان میتواند به ویژه با توجه به تغییرات اقلیمی ایجاد شده در کشور، باعث ایجاد تنش در گیاه شده و آن را وادار به ادامه رشد رویشی و فعال شدن جوانه ها کند که البته بسیار خطرناک خواهد بود. بر این اساس لازم است هرس زمستانی تاک های کیوی فروت را پس از پایان خزان کامل برگ ها آغاز کرده و آن را تا قبل از شروع مجدد جریان شیره در آوندهای گیاه (جاری شدن اشک کیوی) پایان داد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش صحیح اجرای هرس های زمستانی و تابستانی در تاکستان های کیوی فروت، می توانید به سایت پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری به آدرس https://icri.hsri.ac.ir مراجعه فرمایید.
لازم بذکر است نشریه فنی با عنوان "تربیت و هرس تاک های کیوی فروت"، دستنامه با عنوان "اصول باغبانی در پرورش کیوی فروت" و همچنین یک کلیپ آموزشی با موضوع هرس زمستانی کیوی فروت در سایت پژوهشکده جهت ارائه به کارشناسان، باغداران و بهره برداران بارگذاری شده است.

