• تعداد بازدید : 10700
زمان مناسب برداشت میوه كیوی رقم هایوارد

 

زمان مناسب برداشت میوه كیوی رقم هایوارد
دکتر جواد فتاحی‌مقدم هیات علمی

 بخش فنی مهندسی موسسه تحقیقات مرکبات کشور

کلیه تولیدکنندگان كيوي بایستی کیوی را با رسيدن بریکس يا قند ميوه به حداقل 6/5 (شش و نيم) درصد برداشت نمایند. به طوركلي از نظر زماني متوسط مقدار قند ميوه در نواحي مركزي استان مازندران اوايل آبان و در نواحي غرب مازندران و شرق گيلان نيمه‌ي آبان، 6/5 درصد بوده و مناسب برداشت است. چنانچه در مقادیر بالاتر نیز برداشت شود تاثیر منفی در طعم و مزه میوه در سردخانه نخواهد داشت. در سال‌های اخیر مشاهده می‌شود که برخی توليدكنندگان کیوی را حتی با بریکس 4 درصد برداشت و به بازار عرضه می‌نمایند. در این‌حالت اقدام به رساندن مصنوعی میوه‌ها نموده که به دلیل نابالغ بودن میوه‌ها و بالا بودن تركيبات فنلي، تبدیل نشاسته به قندها به طور ناقص انجام می‌شود و میوه با بد مزه‌گی همراه است. باید توجه نمود که این نوع میوه‌ها قابلیت انبارداری ضعیفی داشته و با نرم شدن زودهنگام در انبار علاوه بر افت كيفيت، با توليد اتيلن در فضاي سردخانه سبب نرم شدن ساير ميوه‌ها نيز مي‌شوند.

منبع خبر
روابط عمومی موسسه تحقیقات مرکبات کشور
امتیاز :  ۲/۶۷ |  مجموع :  ۳

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0