زمان مناسب برداشت میوه كیوی رقم هایوارد
دکتر جواد فتاحیمقدم هیات علمی
بخش فنی مهندسی موسسه تحقیقات مرکبات کشور
کلیه تولیدکنندگان كيوي بایستی کیوی را با رسيدن بریکس يا قند ميوه به حداقل 6/5 (شش و نيم) درصد برداشت نمایند. به طوركلي از نظر زماني متوسط مقدار قند ميوه در نواحي مركزي استان مازندران اوايل آبان و در نواحي غرب مازندران و شرق گيلان نيمهي آبان، 6/5 درصد بوده و مناسب برداشت است. چنانچه در مقادیر بالاتر نیز برداشت شود تاثیر منفی در طعم و مزه میوه در سردخانه نخواهد داشت. در سالهای اخیر مشاهده میشود که برخی توليدكنندگان کیوی را حتی با بریکس 4 درصد برداشت و به بازار عرضه مینمایند. در اینحالت اقدام به رساندن مصنوعی میوهها نموده که به دلیل نابالغ بودن میوهها و بالا بودن تركيبات فنلي، تبدیل نشاسته به قندها به طور ناقص انجام میشود و میوه با بد مزهگی همراه است. باید توجه نمود که این نوع میوهها قابلیت انبارداری ضعیفی داشته و با نرم شدن زودهنگام در انبار علاوه بر افت كيفيت، با توليد اتيلن در فضاي سردخانه سبب نرم شدن ساير ميوهها نيز ميشوند.