دستورالعمل فنی برداشت میوه نارنگيهاي زودرس در مازندران
با توجه به شروع رسیدن میوهی برخي نارنگيها شامل انشوي هاشيموتو (نيمه شهريور)، مياگاوا و اكيتزو (اوايل مهر)، تأکید میشود موارد زیر در برداشت میوه رعایت شوند:
1- میوه بر اساس نسبت قند به اسید (TSS/TA) نه رنگ پوست میوه برداشت شود. نسبت قند به اسید مناسب برای نارنگیها متوسط حداقل 7 میباشد که یا به طور مستقیم با ارسال نمونه به آزمایشگاههای نزدیک و یا در قالب اطلاعیههای ترویجی قابل آگاهي است.
2- در صورت نياز ميوهها به سبززدايي، ميوهها بايد به متوسط بريكس حداقل 7 رسيده باشند تا عمليات سبززدايي روي آنها انجام شود. ميوههاي سبززدايي شده بايستي بلافاصله به بازار مصرف منتقل شوند. از هرگونه افزودن رنگ به ميوهها بعد از سبززدايي خودداري شود.
3- میوهها به وسیلهی قیچی باغبانی مخصوص (نوکگرد) برداشت شوند.
4- از مخلوط کردن میوههایی که با خاک تماس داشتهاند، با میوههای تازه چیدهشده خودداری شود.
5- برداشت میوه در ساعتهای خیلی گرم یا در زمان بارندگی انجام نشود. در برداشت میوه از هر گونه صدمهی فیزیکی به میوهها جلوگیری شود.
روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری