به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات مرکبات کشور، به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران که همکاران گیاهپزشکی موسسه تحقیقات مرکبات کشور در جلسه پیش آگاهی استان مازندران شرکت کرده و اطلاعیه فوق جهت مبارزه با آفات غالب مرکبات در سمپاشی تابستانه صادر گردیده است.
1- به باغداران مرکبات مازندران توصیه میشود نسبت به میزان مصرف روغن امولسیون شونده همراه با حشرهکش و کنهکش توصیه شده کارشناسان حفظنباتات برای سلامت و شادابی باغ حداکثر 5 لیتر در 1000 لیتر آب برای غرب استان و 3 لیتر در 1000 لیتر آب برای باغات مناطق شرق و مرکزی استفاده کنند.
2- در صورت افزایش درجه حرارت هوا به بیش از 33 درجه سانتیگراد از مصرف روغن امولسیون شونده خودداری کنند.
3- قبل از مبارزه با آفات و عوامل بیماریزا ضمن ارائه نمونههای آلوده جمعآوری شده از باغ مرکبات با کارشناسان حفظ نباتات مراکز جهاد کشاورزی، مدیریت جهاد کشاورزی و کلینیکهای گیاهپزشکی مشاوره و با نسخه گیاهپزشکی نسبت به تهیه سموم حشرهکش و کنهکش از فروشگاههای مجاز و معتبر در قبال اخذ فاکتور اقدام شود.
4- با توجه به شرایط آب و هوایی و به منظور جلوگیری از تنشهای خشکی، آبیاری درختان قبل از مبارزه شیمیایی به باغداران توصیه میشود و جهت پیشگیری از عواقب سوء احتمالی از سموم و روغنهای امولسیون شونده که در ظروف اصلی و پلمب شده دارای برچسب مشخصات کامل باشد در سمپاشیها استفاده شده و از مصرف سموم و روغنهای بدون مشخصات، تاریخ گذشته و توصیه نشده خودداری گردد.
5- به منظور بهکارگیری بهترین روش مبارزه با آفت شپشک آرد آلود توصیه میشود با هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات شهرستان مربوطه نسبت به تهیه کفشدوزک کریپت از شرکتهای تولیدکننده حشرات مفید اقدام و نسبت به رهاسازی کفشدوزک کریپت حداقل یک هفته بعد از مبارزه شیمیایی اقدام شود.
6- برای کاهش اثرات سوء زیستمحیطی سمپاشی با سموم توصیه شده فقط بر روی درختان آلوده صورت گیرد و از سمپاشی درختان و باغهای بدون آفت خودداری شود. قبل از آغاز مبارزه نسبت به اطلاع رسانی به زنبورداران جهت جمعآوری و انتقال کندوهای زنبور عسل اقدام شود.
7- به منظور حفظ حشرات مفید و دشمنان طبیعی آفات سمپاشی در ساعتهای خنک در صبحها قبل از ساعت 10 و بعدازظهر بعد از ساعت چهار و در شرایط عدم وزش باد انجام شود و باغداران از اختلاط سموم توصیه شده با کودهای شیمیایی هنگام محلول پاشی به طور جدی خودداری کنند.
8- جهت پیشگیری از مسمومیتهای احتمالی رعایت نکات ایمنی از قبیل استفاده از لباس مخصوص سمپاشی، ماسک، عینک، کلاه، عدم خوردن و آشامیدن و سیگار کشیدن هنگام سمپاشی و شستن اعضای آلوده بدن بلافاصله پس از اتمام کار با آب و صابون را جدی بگیرند.
روابط عمومی موسسه تحقیقات مرکبات کشور