• تعداد بازدید : 20104
اطلاعیه مبارزه با آفات غالب مركبات در سمپاشی تابستانه

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات مرکبات کشور، به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران که همکاران گیاهپزشکی موسسه تحقیقات مرکبات کشور در جلسه پیش آگاهی استان مازندران شرکت کرده و اطلاعیه فوق جهت مبارزه با آفات غالب مرکبات در سمپاشی تابستانه صادر گردیده است.

1- به باغداران مرکبات مازندران توصیه می‌شود نسبت به میزان مصرف روغن امولسیون شونده همراه با حشره‌کش و کنه‌کش توصیه شده کارشناسان حفظ‌نباتات برای سلامت و شادابی باغ حداکثر 5 لیتر در 1000 لیتر آب برای غرب استان و 3 لیتر در 1000 لیتر آب برای باغات مناطق شرق و مرکزی استفاده کنند.

2- در صورت افزایش درجه حرارت هوا به بیش از 33 درجه سانتی‌گراد از مصرف روغن امولسیون شونده خودداری کنند.

3- قبل از مبارزه با آفات و عوامل بیماری‌زا ضمن ارائه نمونه‌های آلوده جمع‌آوری شده از باغ مرکبات با کارشناسان حفظ نباتات مراکز جهاد کشاورزی، مدیریت جهاد کشاورزی و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی مشاوره و با نسخه گیاه‌پزشکی نسبت به تهیه سموم حشره‌کش و کنه‌کش از فروشگاه‌های مجاز و معتبر در قبال اخذ فاکتور اقدام شود.

4- با توجه به شرایط آب و هوایی و به منظور جلوگیری از تنش‌های خشکی، آبیاری درختان قبل از مبارزه شیمیایی به باغداران توصیه می‌شود و جهت پیشگیری از عواقب سوء‌ احتمالی از سموم و روغن‌های امولسیون شونده که در ظروف اصلی و پلمب شده دارای برچسب مشخصات کامل باشد در سم‌پاشی‌ها استفاده شده و از مصرف سموم و روغن‌های بدون مشخصات، تاریخ گذشته و توصیه نشده خودداری گردد.

5- به‌ منظور به‌کارگیری بهترین روش مبارزه با آفت شپشک آرد آلود توصیه می‌شود با هماهنگی کارشناسان حفظ نباتات شهرستان مربوطه نسبت به تهیه کفشدوزک کریپت از شرکت‌های تولید‌کننده حشرات مفید اقدام و نسبت به رها‌سازی کفشدوزک کریپت حداقل یک هفته بعد از مبارزه شیمیایی اقدام شود.

6- برای کاهش اثرات سوء زیست‌محیطی سم‌پاشی با سموم توصیه شده فقط بر روی درختان آلوده صورت گیرد و از سم‌پاشی درختان و باغ‌های بدون آفت خودداری شود. قبل از آغاز مبارزه نسبت به اطلاع‌ رسانی به زنبورداران جهت جمع‌آوری و انتقال کندوهای زنبور عسل اقدام شود.

7- به‌ منظور حفظ حشرات مفید و دشمنان طبیعی آفات سم‌پاشی در ساعت‌های خنک در صبح‌ها قبل از ساعت 10 و بعدازظهر بعد از ساعت چهار و در شرایط عدم وزش باد انجام شود و باغداران از اختلاط سموم توصیه شده با کودهای شیمیایی هنگام محلول پاشی به‌ طور جدی خودداری کنند.

8- جهت پیشگیری از مسمومیت‌های احتمالی رعایت نکات ایمنی از قبیل استفاده از لباس مخصوص سم‌پاشی، ماسک، عینک، کلاه، عدم خوردن و آشامیدن و سیگار کشیدن هنگام سم‌پاشی و شستن اعضای آلوده بدن بلافاصله پس از اتمام کار با آب و صابون را جدی بگیرند.

روابط عمومی موسسه تحقیقات مرکبات کشور

 

منبع خبر
روابط عمومی موسسه تحقیقات مرکبات کشور
امتیاز :  ۳/۰۰ |  مجموع :  ۲

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0