• تاريخ :
     ۱۳۹۷/۰۷/۲۵ 
برگزاری سخنرانی علمی با عنوان اهمیت اقتصادی تولید زیتون كنسروی در ایران و جهان (تولید، مصرف و صادرات) در پژوهشكده مركبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری

برگزاری سخنرانی علمی با عنوان اهمیت اقتصادی تولید زیتون کنسروی در ایران و جهان (تولید، مصرف و صادرات) در پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری

طبق پيش‌بيني شورای بین‌المللی زیتون (IOC)، میزان تولید کنسرو زیتون برای سال زراعی 18-2017 در حدود 2951500 (نزدیک به 3 میلیون تن) تن برآورد شده است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، سخنرانی علمی با عنوان اهمیت اقتصادی تولید زیتون کنسروی در ایران و جهان (تولید، مصرف و صادرات) توسط آقای دکتر ابوذر هاشم پور عضو هیات علمی  پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، در روز چهارشنبه 25 مهر 97 با حضور آقای دکتر گل محمدی رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه‌ های نیمه‌ گرمسیری، معاونین، روسای گروه‌ها، اعضای هیات علمی، محققین و کارشناسان در سالن جلسات برگزار شد.

دکتر هاشم پور در این سخنرانی گفتند: طبق پيش‌بيني شورای بین‌المللی زیتون (IOC)، میزان تولید کنسرو زیتون برای سال زراعی 18-2017 در حدود 2951500 (نزدیک به 3 میلیون تن) تن برآورد شده است. این میزان تولید، افزایش 3 درصدی تولید (یعنی 88500 تن) نسبت به سال قبل دارد. این افزایش تولید ناشی از برداشت خوب در برخی کشورهای عضو IOC همانند مصر است که پیش‌بینی تولید این کشور 650 هزار تن است که افزایشی 30 درصدی در مقایسه با سال قبل دارد. همچنین ترکیه با 450 هزار تن (افزایش 4 درصدی در تولید)، یونان با 235 هزار تن (افزایش 31 درصدی) و تونس با 28000 تن (افزایش 27 درصدی) در سال زراعی جاری دارند. کشورهای مصر (17 درصد تولید جهانی)، اسپانیا و ترکیه (16 درصد)، به ترتیب بزرگترین تولید کنندگان زیتون کنسروی جهان هستند.

ایشان در این جلسه اظهار داشتند، ميزان مصرف زيتون كنسروي در طي 25 سال گذشته 2/9 برابر رشد نشان داد. چهار بازار اتحادیه اروپا (24 درصد)، مصر (18 درصد)، ترکیه (14 درصد) و امریکا (8 درصد) بالغ بر 57 درصد مصرف کنسرو زیتون را طی سال 18-2017 خود اختصاص داده‌اند. بر طبق همین آمار ایران نیز حدود 3 درصد مصرف جهانی زیتون را به خود اختصاص داده است.

وی در ادامه گفتند، كشور آلباني در بین كشورهاي عضو شوراي بين المللي زيتون بالاترين سرانه مصرف كنسرو زيتون را با 14/8 كيلوگرم دارا است. ايران نيز سرانه مصرف 800 گرم (0/8 کیلو گرم) در سال دارد. كشور اسپانيا در بين كشورهاي عضو اتحاديه اروپا بالاترين سرانه مصرف (4 كيلو گرم) را دارد. امریکا، برزیل، عربستان سعودی، روسیه، کانادا، استرالیا نیز بزرگ ترین بازارهای مقصد کنسرو زیتون تولید جهان هستند.

عضو هیات علمی  پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری گفتند: پیش بینی میزان تولید زیتون کنسروی ایران برای سال 18-2017 در حدود 70 هزار تن است. میزان مصرف زیتون کنسروی کشور در همین زمان نیز در حدود 68 هزار تن پیش‌بینی شده است. پیش‌بینی میزان واردات کنسرو زیتون نیز به دلیل ممنوعیت ورود کنسرو زیتون به کشور نیز صفر است. در حدود 70 درصد زیتون تولید کشور به صورت کنسرو فرآوری می‌شود و در حدود 30 درصد باقیمانده به منظور استخراج روغن فرآوری می‌شود. نسبت میوه استفاده شده برای تولید کنسرو و روغن زیتون در ایران بر خلاف بیشتر کشورهای تولید کننده زیتون است که عمده میوه زیتون تولیدی خود را به منظور تولید روغن فرآوری می‌کنند. با توجه به کمبود روغن زیتون در کشور ضروری است باغداران تشویق به تولید روغن زیتون گردند. بیشتر کنسرو زیتون تولیدی کشور به صورت زیتون سبز است.

دکتر هاشم پور در ادامه انواع کنسرو زیتون را معرفی کرده و گفتند: به طور کلی چهار تیپ عمده زیتون کنسروی در جهان تولید و عرضه می شود. این چهار تیپ شامل:

1- زیتون کنسروی سبز معروف به تیپ اسپانیایی (Spanish- style green olives) -

2- زیتون سیاه طبیعی معروف به تیپ یونانی (Naturally black olive in brine; Greek style)،

3- زیتون سیاه شده بوسیله فرآیند اکسیداسیون معروف به تیپ کالیفرنیا (Olive darkened by oxidation; California type)

4- زیتون‌های کنسروی چروکیده/ یا خشک شده (Dehydrated and/ or shriveled olives).  

لازم به ذکر است که در تهیه زیتون کنسروی سیاه طبیعی به طور معمول از میوه ارقام کنسروالیا در یونان و جملیک در ترکیه استفاده می شود.

در پایان به معرفی ارقام زیتون کنسروی مهم ایران و جهان پرداخته و به توضیح دستورالعمل تهیه هر یک از تیپ های مذکور پرداختند. علاوه بر این نحوه تولید زیتون شکسته و زیتون پرورده نیز ارائه گردید. جلسه با پرسش و پاسخ به پایان رسید.

منبع خبر
روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0