برگزاری سخنرانی علمی با عنوان بررسی وضعیت سموم مصرفی در استان مازندران
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، سخنرانی علمی با عنوان بررسی وضعیت سموم مصرفی در استان مازندرانتوسط آقای مهندس فاضل حلاجی ثانی، در روز سه شنبه 16 آبان 96 با حضور آقای دکتر گل محمدی رئیس پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، معاونین، روسای گروهها، اعضای هیات علمی، محققین و کارشناسان در سالن جلسات برگزار شد.
مهندس حلاجی ثانی در جلسه سخنرانی ضمن اشاره به وضعیت سموم مصرفی در استان مازندران گفت: وجود سطح وسیع کشت محصولات بخصوص برنج و مرکبات در استان مازندران باعث استفاده روزافزون از کود و سموم کشاورزی و ورود زهآب های کشاورزی حاوی این مواد به منابع آبی استان و آلوده شدن رودخانه ها به باقیمانده کود و سموم میشود. نتیجه این مسئله، بالا رفتن میزان آلاینده ها از جمله نیترات ها، فسفات ها و برخی فلزات سنگین نظیر کادمیوم و روی است.
وی افزود: مصرف سموم در استان 5 برابر میانگین کشور است. حدود 27درصد نمونه های توت فرنگی استان و 49 درصد نمونه های خیار حداقل به یک سم آلوده بودند. در سال 1395 حدود 4400 تن میزان سموم مصرفی در استان مازندران بوده است که از این مقدار حدود 2690 تن حشره کش، 220 تن کنه کش، 539 تن قارچ کش و حدود 900 تن علفکش بوده است. سخنرانی با پرسش و پاسخ به پایان رسید.