• تاريخ :
     ۱۳۹۶/۰۷/۰۵ 
برگزاری سخنرانی علمی با عنوان فرایند بیان ژن در ژنتیك ملكولی در پژوهشكده مركبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری

برگزاری سخنرانی علمی با عنوان فرایند بیان ژن در ژنتیک ملکولی

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، سخنرانی علمی با عنوان فرایند بیان ژن در ژنتیک ملکولی توسط آقای مهندس ابوذر ابوذری از مدرسین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی مازندران، در روز چهارشنبه 5 مهر 96 با حضور آقای دکتر گل‌محمدی رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری ، معاونین، روسای گروه‌ها، اعضای هیات علمی، محققین و کارشناسان در سالن جلسات برگزار شد.

در این جلسه مهندس ابوذری اظهار داشتند: بیان ژن فرآیند پیچیده­ای است که در طی آن اطلاعات بالقوه­ای که توسط ژن رمز می­شود به محصولی کاربردی و بصورت بالفعل در می­آید و از دو مرحله اصلی رونویسی (transcription) یک ژن ببه mRNA ، و ترجمه (translation) تشکیل شده است. نخستین بار در سال 1985 فرانسیس کریک اصطلاح Central dogma را برای مجموعه فرایندهایی که طی آن اطلاعات ژنتیکی موجود در DNA به پروتئین تبدیل می شوند، بکار برد.

بيان ژن واكنش­هاي بيوشيميايي فراواني را شامل می­شود و در نتيجه مكانيسم­هاي كنترلي قادرند در  بسياري از این مراحل نقش خود را ايفا كنند .

این فرایند به کمک عومل متعددی از جمله توالی های افزاینده ، توالی های خاموش کننده ، عوامل رونویسی ، متیلاسیون، استیلاسیون و دِاستیلاسیون صورت می گیرد و معمولا شامل شش مرحله است

  1- باز شدن پیچش مولکول DNA

2- نسخه برداری از DNA

3- پردازش و پیرایش mRNA

4-  انتقال mRNA از هسته به سیتوپلاسم

5- ترجمه mRNA به زنجیره اسید آمینه ای

6- پردازش زنجیره اسید آمینه ای و تبدیل آن به پروتئین کنشی

طی فرآیند ترجمه، ریبوزوم کدون های mRNA را برای ساختن پروتئین می­خواند. همچنین tRNA یا RNA های ناقل موجود در سیتوپلاسم هر کدام حاوی یک رمز بوده (آنتی کدون) و به یک اسید آمینه متصل می شوند. متیونین نقطه آغازی برای شروع یک زنجیره پروتئین میباشد که احتمال دارد بعد از تکمیل ساختار پروتئین از آن جدا شود. با خواندن همه کدون های mRNA توسط ریبوزوم، مولکول پروتئین کامل می­گردد. احتمال دارد که مجموعه ایی از ریبوزوم­ها در طول یک توالی mRNA پشت سر هم حرکت کرده و با خواندن پیام­ها یک پروتئین بسازند که به این مجموعه پلی زوم گفته می شود. علاوه بر عوامل اصلی درگیر در فرایند ترجمه، وجود سه عامل فرعی یا کمکی برای تحقق این فرایند ضروری می باشد:

عوامل آغاز ترجمه(IF ها)

عوامل تداوم ترجمه(EF-Tu,   EF-Ts )

عوامل خاتمه ترجمه (RFها)

پايان ترجمه نیز وقتي فرا مي­رسد كه يك كدون پايان (UAA,UAG,UGA ) به جايگاه آمینواسیل واحد بزرگ ریبوزوم وارد شود. جلسه با پرسش و پاسخ به پایان رسید.



منبع خبر
روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0