برگزاری جلسه سخنرانی علمی با عنوان بررسي فرصتها و چالشهای بخش زيتون در ایران
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، سخنرانی علمی با عنوان بررسي فرصتها و چالشهای بخش زيتون در ایران توسط آقای دکتر ابوذر هاشمپور عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، در روز چهارشنبه 28 تیر 96 با حضور آقای دکتر گلمحمدی ریاست پژوهشکده، معاونین، روسای گروهها و ایستگاهها، اعضای هیئت علمی، محققین و کارشناسان در سالن جلسات برگزار شد.
دکتر هاشم پور طی سخنانی گفتند: مصرف روغن و کنسرو زیتون نقش مهمی در افزایش سلامت افراد جامعه ایفا میکند. به همین دلیل تقاضا برای روغن و کنسرو زیتون در ایران و جهان در حال افزایش است. طبق آمارنامه سال 1394 محصولات باغی، ایران دارای83942 هکتار سطح زیر کشت زیتون است که 102 هزار تن میوه زیتون تولید کرده است. همچنین طبق آمار شورای بین المللی زیتون در سال 14- 2013 میزان تولید روغن زیتون کشور در حدود 9 هزار تن بوده و در حدود 5 هزار تن نیز واردات این محصول بوده است. در همین زمان، میزان تولید کنسرو زیتون کشور نیز 67/7 هزار تن و میزان واردات آن در حدود 500 تن بوده است. با توجه به اینکه تقاضا برای مصرف روغن و کنسرو زیتون در کشور در حال افزایش است و بخشی از این نیاز از راه واردات تامین میشود، لذا شناخت ظرفیتها و چالشهای بخش زیتون کشور میتواند در خودکفایی این محصول مهم راهگشا باشد.
وی در ادامه گفت: به طور خلاصه، وجود ژرمپلاسم غنی زیتون در کشور، افزایش تقاضا برای مصرف روغن زیتون و در نتیجه بازار فروش تضمین شده برای فروش آن، پژوهشگران با دانش و باغداران با تجربه و وجود صنف مخصوص زیتون در کشور مانند شورای ملی زیتون و عضویت ایران در شوراری بین المللی زیتون از فرصتهای بخش زیتون کشور است. با وجود مزیتهای ذکر شده، چالشهای بسیار مهمی در زمینه توسعه بخش زیتون کشور وجود دارد که از آن جمله میتوان به مکانیابی نامناسب برای احداث و توسعه باغهای زیتون، کمبود نهال سالم و شناسنامهدار، میانگین پایین عملکرد باغها، خسارت آفات و بیماریها، محدودیت ماشین آلات (به ویژه برداشت میوه) و مشکلات انبارداری و فرآوری پس از برداشت آن اشاره نمود.