• تاريخ :
     ۱۳۹۵/۰۴/۱۲ 
برگزاری جلسه سخنرانی علمی با عنوان بررسی برخی جنبه‌های مرفولوژی، بیوشیمیایی و مولكولی تحمل خشكی در ژنوتیپ های مركبات در پژوهشكده مركبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری

برگزاری جلسه سخنرانی علمی با عنوان بررسی برخی جنبه‌های مرفولوژی، بیوشیمیایی و مولکولی تحمل خشکی در ژنوتیپ های مرکبات در پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری، سخنرانی علمی با عنوان بررسی برخی جنبه‌های مرفولوژی، بیوشیمیایی و مولکولی تحمل خشکی در ژنوتیپ‌های مرکبات توسط آقای مهندس رضا فیفایی عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری، در روز چهارشنبه 9 تیر 95 با حضور آقای دکتر گل‌محمدی ریاست، معاونین، روسای بخش‌ها و ایستگاه‌ها، اعضای هیئت علمی، محققین و کارشناسان برگزار شد. سخنران ضمن سخنانی اظهار داشتند: تنش‌هاي محیطی دامنه وسیعی از شرایط فیزیکی و فیزیولوژیکی را شامل ‌‌شده که متابولیسم و رشد و نمو گیاهی را تحت تاثیر قرار داده و نهایتاً منجر به مرگ سلولی می‌‌شوند.

مهندس فیفایی خشکی را مهمترین تنش غیر زنده دانسته و گفتند که خشکی در بروز دامنه وسیعی از تغییرات مرفولوژی، فیزیولوژی و بیوشیمیایی در گیاهان موثر است. در زمان خشكي، رطوبت موجود در اطراف ريشه به نقطه پژمردگي دائم يا كم‌تر كاهش مي‌يابد در نتيجه گياه قادر به جذب آب كافي نبوده و در سلول فرايند بي‏آب‌شدگي ايجاد مي‌شود.

ایشان در ادامه عنوان کردند: پاسخ گیاهان به تنش کم‌آبی بسیار گسترده بوده و از گونه‌ای به گونه دیگر متفاوت است. درختان مرکبات دماهای پایین و زهکشی ضعیف خاک را بخوبی تحمل نکرده و بیشتر آنها در مناطق گرم با خاک‌های دارای ظرفیت نگهداری آب پایین پرورش داده می‌شوند و در نتیجه خشکی‌های دوره‌ای را تجربه می‌کنند. لذا انتخاب پایه مناسب و متحمل به شرایط خشکی بسیار حائز اهمیت است.

مهندس فیفایی در پایان سخنرانی گفتند: در یک بررسی، ژنوتیپ‌های طبیعی مرکبات که از مناطق مختلف شمال کشور جمع‌آوری و در ایستگاه تحقیقات مرکبات کترا کشت شده بود به همراه برخی از پایه‌های تجاری مرکبات از لحاظ تحمل به خشکی تحت تنش شدید قرار گرفته و ارزیابی صفات مرفولوژی، فیزیولوژی، بیوشیمیایی و مولکولی در آنها صورت گرفت و ژنوتیپ های متحمل و نشانگرهای بیوشیمیایی و مولکولی مناسب معرفی شدند. جلسه با پرسش و پاسخ به پایان رسید.

روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری

منبع خبر
روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0