• تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۷/۱۵ 
ارائه سخنرانی علمی با موضوع یافته ها و چالش های تحقیقاتی انجیر جهت حفظ كیفیت میوه توسط عضو هیات علمی پژوهشكده مركبات و میوه‌ های نیمه‌ گرمسیری در گردهمایی برنامه ‌ریزی تحقیقاتی موسسه تحقیقات علوم باغبانی

ارائه سخنرانی علمی با موضوع یافته ها و چالش های تحقیقاتی انجیر جهت حفظ كیفیت میوه توسط عضو هیات علمی پژوهشكده مركبات و میوه‌ های نیمه‌ گرمسیری در گردهمایی برنامه ‌ریزی تحقیقاتی موسسه تحقیقات علوم باغبانی

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه‌ های نیمه‌ گرمسیری، در دومین روز از برگزاری گردهمایی مجازی برنامه ‌ریزی تحقیقاتی موسسه تحقیقات علوم باغبانی که در روز دوشنبه 14 مهر 99 برگزار شد، دکتر حمید زارع عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه ‌های نیمه‌ گرمسیری با موضوع یافته ها و چالش های تحقیقاتی انجیر جهت حفظ کیفیت میوه به سخنرانی علمی به صورت وبینار پرداختند.

دکتر زارع گفتند: انجير خوراکی با نام علمي Ficus carica، تنها گونه ‌اي است كه ميوه آن مورد استفاده قرار مي‌گيرد. مقدار محصول يك درخت انجير نسبت به نوع محصول (تازه يا خشك) تفاوت زيادي مي‌كند. انواع مختلف انجير در نقاط مختلف كشور مورد كشت قرار مي‌گيرد كه از جمله مي توان انجير زرد دزفول، انجير سبز استهبان و انجير پیوس را نام برد.

عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه‌ های نیمه ‌گرمسیری اظهار داشت، كاشت و پرورش درخت انجير در بيشتر مناطق ايران به ‌صورت دیم رواج دارد، به ‌طوریکه 77 درصد انجیرکاری ایران به‌ صورت دیم است. بخش عمده باغات انجير ديم استان فارس در شيب هاي تند و ارتفاعات به سختی قابل تردد است، که نتيجه تلاش و سخت كوشي نسل گذشته از 300 سال قبل به عنوان يك سرمايه ملي به يادگار مانده است.

دکتر زارع در ادامه افزود، استان فارس با 85 درصد سطح زير كشت و 78 درصد توليد كشور مقام نخست را از لحاظ سطح كاشت انجير ديم و توليد انجير خشك به خود اختصاص داده است. به ‌ترتیب شهرستان ‌های استهبان، خفر، داراب، نی‌ریز، کازرون، فیروزآباد، خرامه، جهرم، کوار، سروستان، شیراز و فسا در رتبه‌های 1 تا 12 تولید انجیر استان فارس قرار دارند. اهميت انجير استان فارس به‌لحاظ توليد انجير خشكباری مي باشد كه به ‌طور عمده از باغات ديم بدست مي‌آيد.

دکتر زارع در این سخنرانی یافته‌ها و چالش‌ های تحقیقاتی انجیر را که در ارتقا کیفیت میوه آن نقش داشتند، بیان کردند. همچنین یافته‌ ها و چالش‌های مرتبط با گرده افشانی، تنش خشکی، ترشیدگی میوه، بیماری موزائیک، برداشت، خشک کردن و آفات انباری انجیر به ‌طور مفصل ارائه نمودند.

وی در پایان به یافته های نگهداری انجیر در دمای 4- درجه سلسیوس و اثر ظروف گرده افشان انجیر روی زنده مانی زنبور بلاستوفاگا پرداخته و در مورد چالش‌های گرده افشانی انجیر به انتقال ژن پارتنوکارپی (سنوکارپی) به ارقام امید بخش انجیر خوراکی، ورود و مقایسه ارقام سنوکارپ انجیر خوراکی مناسب خشکباری، بررسی دقیق علل ریزش گل آذین، بررسی اثرات تنش خشکی بر گرده و زنبور اشاره کردند.

منبع خبر
روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری
امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    5.7.4.0
    V5.7.4.0