طبق مطالعه اخیر محققان، تمشک سیاه در مقایسه با سایر ریز میوهها دارای فوایدی به مراتب بیشتر برای سلامت است . به گزارش سلامت نیوز تیمی از محققان دانشگاه کشاورزی لهستان دریافته اند که تمشک سیاه بیش از آنچه که تاکنون تصور میشد دارای فواید سلامتی است. این میوهها حاوی آنتی اکسیدانهایی هستند که موجب کاهش تاثیرات رادیکالهای آزاد میشوند .
به گفته محققان، رادیکالهای آزاد، محصولات جانبی و طبیعی تولید انرژی هستند که میتوانند بر بدن تاثیر گذاشته و با بروز بیماریهایی نظیر بیماریهای قلبی، سرطان، آرتروز و بیماریهای تنفسی مرتبط هستند . محققان این تیم تحقیقاتی محتوای مواد فنلی و آنتوسیانینهای موجود در تمشک سیاه، تمشک قرمز و شاهتوت را اندازهگیری کردند تا فواید سلامتی و میزان آنتیاکسیدانهای آنها را برآورد نمایند . محققان در این مطالعه دریافتند که تعداد آنتی اکسیدانهای موجود در تمشک سیاه در مقایسه با سایر میوههای مورد مطالعه سه برابر بیشتر بود. از اینرو محققان توصیه میکنند که این میوه در رژیم غذایی گنجانده شود .