اثر ترکیبات فلاونوئیدی پوست مركبات در كاهش كلسترول خون
كلسترول بالاي خون يكي از عوامل مهم بروز بيماريهاي قلبي است. در دو دهه اخير بعضي از كارخانههاي داروسازي با استفاده از حساسيت مردم در مورد ضرر و زيان كلسترول بالاي خون و بزرگ جلوه دادن موضوع، داروهايي را به بازار عرضه نمودند كه گاهي همراه با عوارض جانبي خطرناكي هستند. بررسیهای جدید نشان داده بعضي از مواد موجود در پوست مركبات از جمله نارنگي و پرتقال ميتوانند به طور چشمگيري ميزان كلسترول بد خون را كاهش دهند. ماده PMF يا polymethoxylated flavones كه آنتي اكسيداني بسيار قويست، در پيشگيري بسياري از بيماريهاي مزمن مانند ديابت و سرطان و بيماريهاي قلبي نقش مهم دارند. مقداري از همين ماده را هم ميتوان در چاي و برخي از ميوهها و سبزيها ديد. پژوهشگران معتقدند كه همين آنتي اكسيدانهاي موجود در پوست مركبات به همراه مقداري ويتامين E ميتوانند كلسترول بد خون را كاهش دهند و بر عكس داروهاي شيميايي، هيچ عوارض جانبي هم نخواهند داشت. بعضي از مردم عادت دارند كه پوست مركبات را هم به همراه ميوه آن مصرف ميكنند و همانطوري كه در عادت غذايي مردم ايران نيز ديده می شود، مصرف پوست مركبات به صورت مربا و يا پوره و عصاره در شيرينيسازي و ديگر صنايع مواد غذايي به عنوان افزودنی به خاطر عطر خوش و رنگ خوب آن مورد استفاده است. در یک بررسي جالب و مهم پژوهشگران توانستهاند با استفاده از PMF پوست مركبات در تغذیه حيوانات آزمايشگاهی با كلسترول بالاي خون، آن را تا حدود 40 درصد کاهش دهند. مصرف مکمل غذایی حاوی PMF همراه ویتامین E به عنوان عامل کاهنده کلسترول تحت نام تجاری sytrinol به بازار عرضه شده است. اميد است با ادامه این مطالعات بر روي انسان، روش طبيعي براي کاهش كلسترول بد خون پيدا شود و بتوان از طريق غذا از بروز عوارض آن جلوگيري كرد.