• Date : Wed Sep 12, 2018
برگزاری سخنرانی علمی با عنوان سودمندی كاربرد مایكریزا در پرورش مركبات با تاكید بر اثر روی تنش‌های محیطی در پژوهشكده مركبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری

برگزاری سخنرانی علمی با عنوان سودمندی کاربرد مایکریزا در پرورش مرکبات با تاکید بر اثر روی تنش‌های محیطی در پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، سخنرانی علمی با عنوان سودمندی کاربرد مایکریزا در پرورش مرکبات با تاکید بر اثر روی تنش‌های محیطی توسط خانم دکتر طاهره رئیسی، در روز چهارشنبه 21 شهریور 97 با حضور آقای دکتر گل محمدی رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه‌ های نیمه‌ گرمسیری، معاونین، روسای گروه‌ها، اعضای هیات علمی، محققین و کارشناسان در سالن جلسات برگزار شد.

دکتر رئیسی در این سخنرانی به مروری بر اطلاعات موجود در زمینه سازوکارهای بیوشیمیایی و مورفولوژیکی اعمال شده توسط قارچ میکوریز برای زنده ماندن گیاه در شرایط نامناسب محیطی از قبیل کمبود عناصر غذایی، شوری، خشکی و دمای بالا پرداختند.

ایشان در این جلسه اظهار داشتند، تنش های غیرزیستی از قبیل خشکی، شوری، دمای بالا و آلاینده ها منجر به تخریب خاک می گردند و تهدیدی جدی برای تولیدات بخش کشاورزی می باشند زیرا آنها به عنوان عوامل اصلی کاهش تولید محصول در جهان در نظر گرفته شده اند.

وی در ادامه گفتند، تعدادی ریزجاندار مفید، به ویژه قارچ ها و باکتری ها، قادرند بر اثرات مخرب ذکر شده فایق آمده و منجر به بهبود عملکرد گیاه تحت شرایط تنش گردند. یک نوع از این ریزجانداران مفید خاک، قارچ های میکوریزا می باشند. میکوریزا در اثر رابطه ی مسالمت آمیز ریشه ی گیاه با یک قارچ ایجاد می گردد و اکثر گیاهان آوندی در این همزیستی شرکت می کنند. مهمترین اثرات برقراری همزیستی با میکوریزا برای گیاهان عبارتند از: افزایش جذب عناصر غذایی به ویژه فسفر، روی، مس و آمونیوم، افزایش جذب آب، تحریک رشد گیاه، بهبود کیفیت میوه، افزایش تحمل نسبت به تنش های غیرزیستی، افزایش تحمل نسبت به بیماری های خاکزاد. جلسه با پرسش و پاسخ به پایان رسید.

news source
روابط عمومی پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری
Average :  0 |  Submitted :  0

Tags

    6.1.15.0
    V6.1.15.0